bg en
подкрепете ни

подкрепете ни

Ателие и галерия „Прегърни ме“ се финансират от дарения и социални проекти.

Банкова сметка на сдружение „Прегърни ме“
Пощенска банка 
IBAN: BG12BPBI79401065728201
CODE: BPBI7940            
BIC:  BPBIBGSF
Титуляр: сдружение „Прегърни ме“

Можете да ни подкрепите и като изпратите дарителски 
SMS с текст DMS ATELIE на номер 17 777 
 
Описание Сума
Дарявам на ателие "Прегърни ме": BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметкиАтелието отваря врати през лятото на 2005 г. и работи в подкрепа на деца и младежи лишени от родителска грижа, като насърчава интереса им към образование и изкуство. Галерията е открита през 2019 г., като нейните приходи също са в подкрепа на творческите ателиета и ваканции, организирани за децата. 

Преди няколко години получих подарък - картина с прикрепено към нея писмо:  "Милена, знаеш, че не ме бива в говоренето и затова чрез тази нетолкова хубава картина искам да ти благодаря. Ако не бяхте ти и Калина, кой знае какъв боклук  щях да съм сега. Вие ми показахте какво е изкуство, приятел, родител, какво е да цениш, да вярваш, да уважаваш. Искам да знаете, че много ви обичам и благодаря на Бог, че ме срещна с вас. Благодаря и на вас за това, че се грижите за мен, че ми помагате, търпите и вярвате в мен. Обичам ви и благодаря, че ви има."

Публикувам го тук, за да отговоря на един приятел и всички, които бихте попитали: Какъв е смисълът от всичко, което правите? Нали после пак ги връщате по домовете?! Признавам, че има моменти, в които се чувстваме безсилни, че понякога надеждата отстъпва място на безсмислието... Но когато получиш такова писмо, разбираш, че търпението и вярата са дали резултат, че доброто е по-силно от злото, че е трябвало и трябва да продължиш по пътя, стискайки здраво в едната си ръка ръката на приятел, а в другата няколко отритнати, объркани деца. Които ти вярват.

Милена Нейова, създател на ателие „Прегърни ме“