bg en
Марин Бодаков

Марин Бодаков

Някои от тези деца познавам буквално от години. Видях не само как растат ръцете и краката им - видях как растат душите им. Как стана това?
Мартина Вачкова

Мартина Вачкова

От години имам приятели сред децата на ателие „Прегърни ме“. Следя развитието на някои от тях, затова знам, че техният шанс е това място. Защото там изкуството и любовта осветяват пътя. Това е техния шанс.

Георги Господинов

Георги Господинов

Всичко, свързано с деца е от страната на чудото. Особено тук и сега. Никога няма да забравя как децата от ателие „Прегърни ме“ довършиха незавършената история за „Сляпата Вайша“. И по най-естествен начин „събраха очите й“ по единствения възможен начин, с любов. 
Теодора Димова: За големите недъзи и анонимните срещи

Теодора Димова

По някакъв парадоксален начин най-големите, най-болните обществени недъзи се проявяват не в най-големите и помпозни явления, а в дребните, ежедневните, почти анонимните факти, както случаят с ателие - "Прегърни ме”. Малко хора имат душевните сили да вършат онова, което хората там вършат - да общуват ежедневно със същества от домовете за изоставени деца. Да общуват с тези същества като с нормални, здрави, радостни хора.
Стефан Тафров

Стефан Тафров

Познавам работата на ателие “Прегърни ме” от самото му създаване и го подкрепям с всичките си сили, защото съм убеден, че създателките му Милена Нейова и Калина Колева, както и всички доброволци, свързани с ателието, между които много видни актьори, художници и интелектуалци, извършват уникална и безкрайно полезна работа за социализирането на деца, лишени от родителски грижи. 

Стефания Колева

Стефания Колева

Ателие „Прегърни ме“ е място, където изоставените деца се срещат с необятния свят на изкуството. Там те откриват магията и удоволствието да изразяват себе си – като рисуват, майсторят ангели, играят на театър, гледат кино и разговарят, илюстрират приказки и още много вълшебства, които само въображението може да роди.

Никола Тороманов

Никола Тороманов

Присъединих се към ателие "Прегърни ме", за да направим курс по рисуване на комикси. В период от няколко месеца децата измислиха свои сюжети, определиха персонажите, организираха композицията на отделните картинки.

Игор Марковски

Игор Марковски

Вероятно детството има хиляди имена. Животът ги събира неусетно и моделира всеки един човек поотделно.
Съдбата на изоставените деца обаче е друга. Те често имат само първо име, защото нямат фамилия.
Албена Стамболова

Албена Стамболова

Ателие „Прегърни ме“ е кръстопът. И като на всеки кръстопът там се срещат хора от рaзлични места, за да продължат след това по свои си пътища.На пръв поглед се срещат деца с възрастни, но не само, срещат се и деца с деца и възрастни с възрастни.
Снежина Петрова

Снежина Петрова

Опитвали ли сте се да задържите дете в прегръдките си не няколко минути, не няколко часа, а години наред? И това дете да не е вашето собствено? Милена Нейнова и екипът, който през годините стои плътно до нея, правят именно това.