bg en

game over

30.01.2020
ПРЕМИЕРА
Авторски моноспектакъл на Ованес Торосян

GAME OVER е своеобразно начало на формата „Театър на късите форми“. 
Също както в киното има дълги и къси форми, така и театърът може да има. В това е убеден създателят на „театър на късите форми” Ованес Торосян. Късометражен театър? Какво пък по дяволите е това? ,,Нужни са нови форми, нови форми са нужни...” , е реплика, която преди време Ованес изрече в една постановка и от тогава... ,,И наистина са нужни нови форми, особено във времена на свръх информация. Младите зрители нямат време и тук е моментът да отделят само 20-30 минути от скъпоценното си време да видят различни истории и да се потопят в магията на театъра без да им стане досадно. Тъкмо обратното – на най-интересното ще завършим и тогава зрителят ще иска още и ще се върне.”  – подозира с усмивка Ованес.

Природата на артиста, пътят към сцената, равносметката, сънищата и реалностите, които обитава всеки от нас, са само част от темите в спектакъла.  Ованес Торосян отбелязва в бележките към пиесата „Времето на действието е вакуум, което по дефиниция означава, че отсъства вещество в определен обем от пространството или казано накратко пространството е празно. Но както всички ние знаем, абсолютен вакуум не съществува и често говорим за различни степени на вакуум в зависимост от атмосферното налягане“. 

Спектакълът е продуциран за европейската инициатива „Нощ на театрите” и е реализиран с приятелската подкрепа на КЦМ 2000 ГРУП – Пловдив и Театър Реплика.