bg en

календар с детски рисунки

18.04.2021
Изложба с детски рисунки на емблематични български паметници на културата

Центърът за върхови постижения „Наследство БГ“ и Галерия „Прегърни ме“ с благотворителна изложба по случай Международния ден за опазване на паметниците на културата. Рисунките, подредени в изложбата, са направени от децата на ателие „Прегърни ме“  и издадени в календар (април 2021 – април 2022).
Изложбата бе открита от чл.-кор. проф. дин Иван Илчев, ръководител на проект „Изграждане и развитие на Център за върхови постижения „Наследство БГ“, и Милена Нейова, Председател на сдружение „Прегърни ме“. На събитието присъстваха представители на партньорите по проекта: проф. дфн Оля Харизанова, водещ координатор по проекта (Софийски университет „Св. Климент Охридски), доц. д-р арх. Велина Панджарова (УАСГ), проф. д-р инж. Фантина Рангелова (УАСГ), проф. д-р Славея Бърлиева (КМНЦ, БАН), Роза Радичкова (сдружение „Прегърни ме“) и др. Събитието бе излъчено и на живо във Facebook страницата на Центъра за върхови постижения „Наследство БГ“.
Изложбата с рисунки на емблематични български паметници на културата е отворена за посетители в галерия „Прегърни ме“ до 1 юни 2021 г. Всеки посетител ще има възможност не само да се докосне до историческото ни наследство през очите на даровити деца, но и да купи календар с репродукции от изложбата, с което да подпомогне добрите каузи на сдружение „Прегърни ме“.