bg en

Гаврил и Лукиана

17.02.2022
Премиера на книгите „Гаврил” и „Лукиана” от Десислава Каменова

18.30 ч.


Д. Каменова твърди, че всеки разказ е свален от собствената ѝ душа, а най-сладка в тях е сладката болка от битието и любовта. "Лукиана”, дебютната ѝ книга, е съставена от леки за четене разкази, в които всеки може да се припознае и да съпреживее. Тя е като интродукцията в един епичен роман, който цели да те въвлече в света изграден от твореца. "Гаврил" е като тъмната страна на известния медальон Ин-Ян. Той те потапя и иска да стегне душата ти в примката на своята история. Мрачен е, но е истински - като живота - като мен и теб. Неразделна част от изисканото издание са черно-белите фотографии дело на Виолета Апостолова - Лети.

Доктор Десислава Каменова завършва право през 2001 г. в УНСС – гр. София и оттогава работи като адвокат. Доктор на философските науки  в  Софийски университет „Св. Климент Охридски“, направление „Невербална комуникация“. Автор е на един от първият учебник по медиация „Медиация и невербална комуникация“, 2021 г., ИК „Труд“. Писането е споделяне и опит за докосване и напомняне, че никой не е сам на този свят. „Когато не идва никой, идва Господ“.  Надява се, че всеки прочел сборника с къси разкази “Лукиана” и „Гаврил“, ИК “Труд”, ще намери поне малко смисъл в написаното. Дълбоко вярва, че ученето е път към себе си, другите и света.

 Виолета Апостолова работи в областта на фотографията, изящната и приложна графика, живописта.  Тя е магистър по Семиотика на изобразителното  изкуство, Катедра „Визуални изкуства“, СУ „Св. Климент Охридски“ и  докторант по „Методика на изобразителното изкуство“ в същия университет.  Печели  международни награди в областта на графиката. Нейни творби са сред  изложби в Мадрид, Испания, Мексико, Будапеща, Унгария, Виена, Австрия и др. Автор е на корицата и снимките в “Лукиана” и „Гаврил“.